У Росії назвали причину загибелі групи Дятлова в 1959 році

Субота, 11 липня 2020, 13:51
У Росії назвали причину загибелі групи Дятлова в 1959 році
Фото Wikipedia.org

Російська генпрокуратура прийшла до висновку, що туристи на перевалі Дятлова на Північному Уралі у 1959 році загинули в результаті сходження лавини.

Джерело: РИА Новости з посиланням на заступника начальника управління Генпрокуратури в Уральському федеральному окрузі Андрія Кур’якова

Пряма мова: "Група пішла на 50 метрів (від намету – ред.), і вони пішли до кам'яної гряди. Це природний обмежувач лавини. Вони все зробили правильно... Але тут є друга причина, чому група була приречена. Коли вони розвернулися, вони намет не побачили. Видимість була 16 метрів. Вони відійшли на 50".

Деталі: За словами Кур’якова, через сніг і погану видимість молоді люди не змогли знайти свій намет, після того, як покинули його.  

Він додав, що співробітники прокуратури провели експеримент, який підтвердив, що в таких умовах намет неможливо знайти, навіть якщо знати, в якому приблизно напрямку він знаходиться.

Через низьку температуру – близько 40-45 градусів – туристи замерзли.

За словами Кур’якова, група Дятлова "героїчно боролася" і не панікувала, але шансів врятуватися у таких обставинах у них не було.

Генпрокуратура взялася за цю справу через 60 років у зв’язку зі зверненнями від родичів загиблих, інтересом ЗМІ і суспільства.

Передісторія:

  • Група з дев'яти туристів під керівництвом Ігоря Дятлова, яка здійснювала лижний похід по Уралу, загинула при нез'ясованих обставинах 2 лютого 1959 року в Свердловській області.
  • Шестеро людей померли від загального охолодження, ще у трьох виявили переломи.
  • Розслідування, проведене в 1959 році, прийшло до висновку, що туристів згубила стихійна сила, подолати яку люди були не в змозі.
  • Кримінальна справа була засекречена до 1970-х років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...