Зеленський підписав закон про підтримку креативних індустрій

Понеділок, 13 липня 2020, 15:15
Зеленський підписав закон про підтримку креативних індустрій
фото: Ельдар Сарахман, УП

Президент Володимир Зеленський підписав закон про підтримку культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу через карантин пов’язаний із поширенням COVID-19.

Джерело: Facebook-сторінка президента

Дослівно: "Креативні індустрії, заклади культури – серед тих, хто найбільше постраждав від карантину. Адже їхня діяльність зупинилася майже повністю, й зараз вони живуть у цілковитій невизначеності. Це цілі сфери економіки, які нині перебувають на межі виживання. Вони також сплачують податки й дають людям робочі місця, тому потребують не меншої підтримки, ніж традиційні галузі бізнесу.

Щоб ці індустрії змогли вистояти, а їхні працівники отримали соціальні та економічні гарантії, підписав закон щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Деталі: За словами Зеленського, рівень держави визначається не лише економікою, а й рівнем культури нації.

Нагадаємо: 

  • 16 червня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт № 3377 про підтримку культури, креативних індустрій.
  • Закон передбачає: зменшення орендної плати для закладів культури, які не можуть використовуватися через карантин, тощо; зміни до закону про рекламу, які передбачають додаткові можливості для роботи радіо, забезпечується діяльність Українського культурного фонду, виконання покладених на фонд функцій та повноважень у межах кошторису.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування