Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФСБ катує затриманих в окупованому Криму – ООН

Вівторок, 14 липня 2020, 10:02
ФСБ катує затриманих в окупованому Криму – ООН
Фото lenta.ua

Федеральна служба безпеки Росії застосовує побиття, удари електричним струмом та удушення, щоб змусити затриманих у Криму давати показання.

Джерело: Моніторингова місія ООН з прав людини з посиланням на доповідь Генерального секретаря ООН щодо Криму

Дослівно: "З метою примусити давати показання, співробітники ФСБ Росії та інших правоохоронних органів в Криму застосовують до жертв побиття, удари електричним струмом та удушення.

У жодному випадку катувань і жорстокого поводження, зафіксованих у Криму нашою Місією, винні особи не були притягнуті до відповідальності".

Деталі: Також повідомляється, що суди або повністю ігнорували скарги жертв на катування та жорстоке поводження, або призначали розслідування, які проводилися формально та були завершені без висунення жодних обвинувачень.

Згідно з доповіддю, ризик катувань та жорстокого поводження є особливо високим під час свавільних арештів та тримання під вартою без зв’язку із зовнішнім світом.

Зокрема, вказується, що під час надходження потерпілих до Сімферопольського СІЗО або ізоляторів тимчасового тримання, медичний персонал зазвичай відмовляв їм у огляді та фіксуванні наявних у них тілесних ушкоджень.

Більше того, у деяких випадках співробітники ФСБ знущалися з затриманих на очах у їхніх адвокатів, наданих державою, але останні не вживали жодних заходів для захисту своїх клієнтів.

В ООН наголосили, що заборона катувань та жорстокого поводження є абсолютною та не передбачає жодних винятків. Тому від Росії вимагають швидко і ефективно розслідувати всі заяви про катування, жорстоке поводження, свавільні арешти та затримання в анексованому Криму і притягнути винних до відповідальності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...