Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Бердянську п’яний чоловік стріляв з вікна, щоб налякати дітей у дворі

Вівторок, 14 липня 2020, 14:13
У Бердянську п’яний чоловік стріляв з вікна, щоб налякати дітей у дворі

Правоохоронці затримали у Бердянську чоловіка, який напідпитку стріляв з травматичного пістолета з вікна свого помешкання, аби налякати дітей на дитячому майданчику.

Джерело: пресслужба поліції Запорізької області

Пряма мова т.в.о. начальника відділу кримінальної поліції Бердянського відділку Володимира Верховського: "Чоловіку, який перебував в стані алкогольного сп’яніння, не сподобалось, що діти кричать на дитячому майданчику і він вирішив їх налякати: почав стріляти в бік неповнолітніх з травматичного пістолета. Зловмисник у минулому учасник АТО.

Попередньо встановлено, що зброю і боєприпаси він привіз з зони проведення операції Об’єднаних сил".

Деталі: Всю вилучену у чоловіка зброю направили на проведення експертизи до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

 

Подія сталася 13 липня, о 16.50 до Бердянського відділу поліції звернулася місцева жителька. Жінка заявила, що зі слів її неповнолітнього сина, мешканець одного з будинків по вулиці Волонтерів, у дворі якого знаходилися діти, стріляє з вікна своєї квартири. 

На місці поліцейські з’ясували, що за вказаною адресою проживає чоловік 1972 року народження. 

У його помешканні правоохоронці вилучили пістолет-кулемет "МП 40", стартовий пістолет "Берета", 230 патронів калібру 7х62, 630 патронів калібру 5х45, 5 сигнальних ракет, 4 гранати РГД5, 4 підствольні снаряди, протипіхотну та сигнальну міни, 2 гранати світло шумової та димової дії. 

 
 
 
 

Відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.4 ст.296 (хуліганство) ККУ.

Санкція за статтями передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. 

Читайте також П'яні розваги поліцейських та вбивство 5-річного Кирила. Нові подробиці трагедії

Нагадаємо: 

  • У червні 2019 року від кульового поранення, яке спричинило перелом кісток черепа та пошкодження головного мозку, помер 5-річний Кирило Тлявов.
  • Виявилося, що 4 осіб, серед яких 2 правоохоронців та неповнолітній, недалеко від хлопчика стріляли зі зброї. Постріл, який став причиною смерті дитини, за словами екскерівника ДБР, здійснив інспектор поліції. Куля відрикошетила від каменю і влучила у хлопчика (52 м - до каменю, 28 - від каменю). Відстань між дитиною і місцем пострілу - 80 метрів. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування