У Коцюбинському залякують активістку, яка бореться з ірпінськими забудовниками

Вівторок, 14 липня 2020, 18:09
У Коцюбинському залякують активістку, яка бореться з ірпінськими забудовниками

14 липня у селищі Коцюбинське, що під Києвом, невідомі встановили на домі головної редакторки сайту руху "Чесно" Ірини Федорів табличку з її фото, яка дуже схожа на меморіальну дошку загиблим.

Джерело: заява руху "Чесно"

Деталі: На табличці написано, що Федорів начебто придбала свою квартиру за нереалістично низькою ціною і за вкрадені з бюджету селища гроші.

 

Пряма мова активістки:  "Табличка з’явилася саме у той день, коли ми з громадою під парламентом проводили акцію "Коцюбинське-Київ" (акція з вимогою приєднати селище до столиці - УП). Акція була заздалегідь анонсована. Ірпінські забудовники, які мріють забудувати Біличанський ліс (територія Коцюбинського – УП) і мають ділянки в лісі, готові тримати в заручниках понад 20 000 населення без доступу до медицини і якісного доступу до освіти, без комунального транспорту та інших послуг. Відповідно, через мою активну громадянську позицію і як журналістка, яка висвітлює життя громади, я постійно спостерігаю за тим, як партійці "Нових облич" та лідер цієї партії Володимир Карплюк (колишній мер Ірпеня - УП) намагається безрезультатно дискредитувати мене в очах колег та громади".

Деталі: За словами Федорів, їй раніше телефонували і погрожували, доводилося жити з дитиною разом з охороною.

Активістка заявила, що на табличці написана суцільна брехня. Вона викликала поліцію і готує заяву до правоохоронних органів.

Рух "Чесно" розцінює цей випадок як чергову спробу залякування та погроз на адресу активістки, яка намагається врятувати від забудови Біличанський ліс, а також веде кампанію з приєднання селища Коцюбинське до Києва.

Громадська організація звертається до правоохоронців і вимагає належного розслідування цього інциденту.

У русі нагадали, що навесні 2018 року в Ірини Федорів зрізали в квартирі електролічильник, а влітку 2017 року двоє чоловіків прокололи шини авто, яке належало її сім’ї. У 2016 році навпроти дому журналістки невідомі обписали паркан. Того ж року у під’їзді, де зберігався тираж видання "Громада Коцюбинскього", яке на волонтерських засадах для громади редагує Ірина, намагалися незаконно проникнути до приміщення – з ножем і через вікно. У всіх цих справах станом на липень 2020 року нікого не було покарано.

Нагадаємо: 14 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що хоче, щоб Верховна Рада прийняла рішення про приєднання селища Коцюбинське до столиці.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News