Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вчені прогнозують, що населення України до 2100-го зменшиться удвічі

Четвер, 16 липня 2020, 09:55
Вчені прогнозують, що населення України до 2100-го зменшиться удвічі
Фото feedc.com

Дослідники з Вашингтонського університету вважають, що в переважній більшості країн рівень народжуваності до кінця XXI століття знизиться настільки, що чисельність їх населення сильно знизиться, Україні передрікають зменшення нинішньої популяції більш ніж в два рази.

Джерело: Ліга з посиланням дослідження журналу The Lancet

Деталі: Повідомляється, що пік населеності Землі припаде приблизно на 2064 рік і складе 9,73 млрд людей, але вже до 2100-го цей показник складе не більше 9 млрд людей.

Україні передрікають зменшення населення з 44,6 млн до 17,6 млн у 2100 році.

Автори вважають, що лікнеп серед жінок найбідніших країн світу, які дають зараз основний приріст населення, призведе до широкого поширення контрацепції, після чого середній рівень народжуваності впаде до 1,7 дитини на жінку.

Інший прогноз негативний: людей старших 65 років до кінця століття буде не менше 2,4 млрд осіб, тоді як молодших 20 років – до 1,7 млрд.

Прогноз базується на інформації про репродуктивну здатність населення країн, смертність, міграцію та інші показники з бази даних проекту Global Burden of Disease від Всесвітньої організації охорони здоров'я і приватних благодійників, в тому числі фонду Білла і Мелінди Гейтс.

Зараз на планеті проживають до 7,6 млрд осіб.

Рік тому ООН прогнозувала, що в 2100-му у світі буде жити 10,8 млрд людей, а в Україні – 24,4 млн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування