Втік до РФ, але не зник: підозрюваний постане перед судом через 12 років після вбивства

Четвер, 16 липня 2020, 15:51
Втік до РФ, але не зник: підозрюваний постане перед судом через 12 років після вбивства

Поліцейські під конвоєм доставили до Херсону затриманого нещодавно на кордоні з РФ підозрюваного у вбивстві, для винесення йому вироку.

Джерело: поліція Херсонщини

Дослівно: "Зловмисника поміщено до СІЗО. Він відповідатиме перед судом за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство"".

Деталі: Чоловік переховувався від слідства більше 10 років, однак нещодавно каналами Інтерполу його місцезнаходження було встановлено. 

Вбивство сталося в місті Каховка у вересні 2008 року. Зловмисник мав тривалий конфлікт зі своїм знайомим через жінку. Під час останньої сварки підозрюваний вирішив позбутися суперника: взяв зброю і розстріляв його. Потерпілий  помер на місці від численних поранень в груди та живіт.

Співробітники Каховської поліції пред’явили звинувачення чоловікові у вчиненні злочину. У нього вдома під час обшуку знайшли багато одиниць зброї. Суд арештував чоловіка, але з часом прийняв рішення відпустити його та переніс строки розгляду цієї справи. Розуміючи, що йому загрожує до 15 років тюрми, фігурант втік на власному авто. Розпочались пошуки обвинуваченого.

Подальші слідчо-оперативні дії ускладнилися тим, що до поліції надійшла інформація про те, що чоловік знаходиться вдома у своєї сестри в Російський Федерації.

З 2011 року втікача було оголошено в міжнародний розшук. Численні відрядження поліцейських до іншої країни не дали результатів. Сестра обвинуваченого пояснювала, що чоловік вже не проживає з нею, а його нової адреси вона не має. 48-річний фігурант заховався якнайдалі, де розпочав нове життя.

13 липня 2020 року херсонські оперативники разом з прикордонною службою затримали чоловіка на прикордонному пункті в Харківській області.

Тепер чоловік знову постане перед судом.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування