Росія намагається вкрасти дані про вакцину від COVID-19 – заява Британії, США та Канади

Четвер, 16 липня 2020, 18:41
Росія намагається вкрасти дані про вакцину від COVID-19 – заява Британії, США та Канади

Хакери, які підтримуються російськими спецслужбами, намагаються вкрасти дослідження вакцини і лікування COVID-19 з академічних і фармацевтичних установ у всьому світі.

Джерело: британський Національний центр кібербезпеки (NCSC), якого цитує Reuters

Деталі: У скоординований заяві Великої Британії, Сполучених Штатів і Канади атаки були приписані групі APT29, також відомої як Cozy Bear, яка, за їхніми словами, швидше за все діяла в складі російських спецслужб.

Директор по операціях NCSC Пол Чічестер заявив, що компанія засуджує ці "бридкі напади на тих, хто виконує життєво важливу роботу" по боротьбі з пандемією коронавірусу.

Канадський центр розвідки сигналів і кіберзагроз рекомендував установам, які займаються розробкою вакцин, вжити заходи для захисту себе.

Російське інформаційне агентство РІА з посиланням на прес-секретаря Дмитра Пєскова заявило, що Кремль відкинув звинувачення Лондона, які, за його словами, не були підкріплені відповідними доказами.

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб заявив, що для російських спецслужб "абсолютно неприйнятно" орієнтуватися на боротьбу з пандемією.

Пряма мова Рааба: "У той час як інші переслідують свої егоїстичні інтереси з безрозсудною поведінкою, Велика Британія та її союзники продовжують важку роботу з пошуку вакцини і захисту глобального здоров'я".

Нагадаємо: У світі станом на 16 липня зафіксували майже 13,8 млн заражень. З них померли понад 588 тисяч людей. Вакцину від коронавірусу досі не винайшли.

Читайте також: Скільки людей захворіли на COVID-19 в Україні та світі

Українці живуть так, наче коронавірусу не існує. Чому COVID-19 – це все ще страшно

Історія коронавірусу в Україні: як прийшов та поширився країною

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News