Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пожежу в готичному соборі у Нанті нарешті загасили

Субота, 18 липня 2020, 21:35
Пожежу в готичному соборі у Нанті нарешті загасили
фото: S. Salom Gomis, SIPA

Пожежні впоралися з вогнем в соборі Святих Петра і Павла в Нанті, проте повністю знищений великий орган і порушена міцність будівлі, згоріла значна частина внутрішнього оздоблення храму XV століття.

Джерело: Інтерфакс-Україна з посиланням на телеканал BFMTV.

Деталі: У Нант через пожежу прибув прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс у супроводі міністра культури Розлін Башло і глави МВС Жеральда Дарманена.

Прем'єр віддав честь самовідданості та професіоналізму пожежних, які працювали з "чудовою ефективністю". Він також висловив солідарність нації жителям Нанта і місцевій католицькій спільноті. Кастекс висловився за якнайшвидше відновлення собору і пообіцяв, що держава візьме в цьому участь.

 

Нагадаємо: Пожежникам близько 10 години ранку у суботу за місцевим часом вдалося взяти під контроль пожежу у соборі Св. Петра і Павла, що спалахнула близько 7:40.

Довідково: Собор Святих Петра і Павла - кафедральний собор Нантської єпархії, найбільша готична церква історичної Бретані і одна з найбільших у Франції, всього на 6 м нижче собору Паризької Богоматері, а за висотою нефа під склепіннями перевершує його. Собор будувався 457 років - з 1434-го по 1891 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування