Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Чорному морі стартували українсько-американські військові навчання

Понеділок, 20 липня 2020, 14:01
У Чорному морі стартували українсько-американські військові навчання
ФОТО ARMYINFORM.COM.UA

У Чорному морі стартували навчання "Сі Бриз-2020", в яких беруть участь вісім країн.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на командувача Військово-морських сил Збройних сил України контр-адмірала Олексія Неїжпапу, "АрміяInform"

Пряма мова Неїжпапи: "Ці навчання ми проводимо з 1997 року між Україною і США, і для української сторони це один із головних інструментів вступу Військово-морських сил в НАТО. У цьому році в нашому навчанні беруть участь вісім країн. Крім України і Сполучених Штатів, це Болгарія, Грузія, Іспанія, Туреччина і Норвегія (і Румунія – ред.). 

 
Фото armyinform.com.ua

Ви всі знаєте, що Чорне море, на жаль, давно вже перестало бути стабільним. Тому такі навчання як "Сі Бриз" або "Бриз" Болгарії є підтвердженням того, що Сполучені Штати і партнери, країни НАТО підтримують мир і стабільність у нашому чорноморському регіоні".

Деталі: У навчаннях візьмуть участь тактична група НАТО, більше 20 кораблів і літальних апаратів. Вони проведуть тренування з протиповітряної і протикорабельної оборони, порятунку на морі та інші. 

 
Фото armyinform.com.ua

Основна мета "Сі Бриз-2020" – проведення міжнародної морської операції з безпеки в кризовому районі. 

За даними інформагентства Міноборони України "АрміяInform", в поточному році через пандемію коронавірусу міжнародні навчання серії "Сі Бриз" обмежаться тільки морський фазою із залученням авіації. 

 
Фото armyinform.com.ua

Вони триватимуть 7 днів. У навчаннях запланована участь ракетного есмінця типу "Арлі Берк" USS Porter і патрульного протичовнового літака P-8 Poseidon ВМС США, а також кораблів постійної військово-морської групи НАТО, які вже прибули до Чорне море.

Всього до "Сі Бриз-2020" планується залучити близько 2 тисяч осіб з дев'яти країн, понад 20 кораблів, а також літаки і вертольоти.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: