Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Армія прийняла на озброєння бойову машину "Дозор-Б"

Понеділок, 20 липня 2020, 18:21
Армія прийняла на озброєння бойову машину Дозор-Б
ukroboronprom.com.ua

За результатами державних випробувань та підконтрольної експлуатації тактичну бойову колісну машину "Дозор-Б" прийнято на озброєння Збройними силами України. 

Джерело: "Укроборонпром" із посиланням на наказ Міністерства оборони від 3 липня (№245)

Деталі: "Дозор-Б" розроблено фахівцями "Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова", що входить до складу державного концерну "Укроборонпром".

Тактична бойова колісна машина "Дозор-Б"" – повнопривідна броньована машина з колісною формулою 4х4. Створена, як багатоцільовий захищений транспортний засіб для перевезення особового складу, озброєння та військового обладнання масою до 2 тон.

Машина призначена для використання в підрозділах сухопутних військ, військової поліції, розвідувальних та тилових підрозділах.

 

В залежності від призначення передбачається різне виконання при виробництві: бронетранспортер, санітарна, командно-штабна, розвідувально-дозорна та інші спеціальні машини.

 

"Дозор-Б" розробили "з нуля" фахівці "Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова", а виготовляли машину у Львові, розповів директор конструкторського бюро Яків Мормило.

У червні 2016 року на основі конструкторської документації ХКБМ фахівці Львівського бронетанкового заводу виготовили першу партію з 10 одиниць машин "Дозор-Б" та передали їх до ЗСУ для підконтрольної експлуатації.

Після цього харківські конструктори доопрацьовували та "постійно покращували" технічні характеристики машини, сказав Мормило. Останні зміни до конструкторської документації внесли у 2020 році.

За словами директора, ХКБМ приступив до підготовки виробництва для виготовлення на власних потужностях першого зразка "Дозор-Б". Після проведення кваліфікаційних випробувань харківське підприємство, як і Львівський бронетанковий завод, зможе самостійно серійно виготовляти "Дозори". 

Пряма мова гендиректора "Укроборонпрому" Айвараса Абромавичуса: "Дозор-Б" входить до лінійки броньованої техніки Концерну, яка була прийнята на озброєння ЗСУ після початку війни на Сході України. Ми вітаємо із цією подією колектив ХКБМ та усю команду Концерну!

Перша партія "Дозорів" пройшла випробування безпосередньо на фронті ще у 2016 році. Після цього машину доопрацювали та покращили, провели  підконтрольну експлуатацію із позитивними результатами.

І ось нарешті "Дозор-Б" прийнято на озброєння, що дає змогу розпочати підготовку до її серійного виробництва. Також прийняття на озброєння підвищує експортний потенціал цієї бронемашини".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...