У вихідні в Україні – спекотно й сухо, але подекуди парасоля не завадить

П'ятниця, 24 липня 2020, 12:53
У вихідні в Україні – спекотно й сухо, але подекуди парасоля не завадить

У найближчі вихідні дні в більшості областей України стане тепліше і буде сухо, але в північно-західних регіонах очікуються короткочасні дощі.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Укргідрометцентр, синоптик Наталя Діденко у Facebook

Деталі: За даними Українського гідрометцентру, у вихідні дні на територію України переміститься тепліша повітряна маса і в більшості областей температура підвищиться, особливо вдень. У північно-західній частині країни в зоні впливу атмосферних фронтів пройдуть короткочасні дощі, на решті території буде сухо.

У суботу вночі без опадів, вдень у західних, місцями Житомирській, Київській та Вінницькій областях короткочасні дощі, грози, на Закарпатті та в Карпатах подекуди значні дощі. Вітер південний і південно-східний, 5-10 м/с.

Температура вночі 12-17°, на узбережжі морів до 20°, на північному сході та сході країни 8-13°; удень 24-29°, у південних і Дніпропетровській областях до 31°.

У Києві в суботу без опадів, лише у другій половині дня місцями короткочасний дощ, можлива гроза. Вітер південно-східний, 5-10 м/с Температура вночі 15-17°, вдень 26-28°.

 

Пряма мова Діденко: "Як не старається антициклон Albrecht лозиною порозганяти дощі з заходу України, все одно який капосний фронт та й прорветься до нас. У суботу – якраз той випадок. Навіть вже розділився антициклон на Першого й Другого. І як тільки між братами оце розділення з’явилося, тут як тут втиснувся атмосферний фронт північного циклону Anja.

Тому 25-го липня в більшості областей України все ж переважатиме суха погода, проте в західних областях, а також у Вінницькій та Житомирській, пройдуть місцями короткочасні грозові дощі.

У неділю, 26-го липня, в західній частині України дощі можуть бути сильними. Температура повітря вихідними очікується високою. Протягом дня +25+30 градусів, на Півдні +27+33 градуси. У неділю на заході стане свіжіше.

У Києві в суботу – без істотних опадів, хіба ввечері та вже у неділю – ймовірний дощ з грозою. Температура повітря дозволить брати мінімум речей на відпочинок, очікується +26+29 градусів. Але все ж киньте в торбу парасолю та на вечір щось із довгим рукавом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування