У ДСНС розповіли, як Європа допомагає боротися з повенями на заході України

Субота, 4 липня 2020, 11:33
У ДСНС розповіли, як Європа допомагає боротися з повенями на заході України
фото ДСНС

Країни Євросоюзу відправили гуманітарну допомогу у постраждалі від повені західні регіони України.

Джерело: Держслужба з надзвичайних ситуацій

Деталі: Зазначається, що країни ЄС відправили гуманітарну допомогу через механізм ЄС з цивільного захисту.

Дослівно: "30 червня Уряд Італії літаком направив в Україну два гуманітарні вантажі із насосним обладнанням, засобами індивідуального захисту, бензопилами, пересувними електростанціями, наметами. Це обладнання та техніка передані для потреб постраждалого населення Івано-Франківської області.

Від Королівства Швеції рятувальники Прикарпаття отримали 2 липня протипаводкові бар'єри, мішки для піску, котушки для бар'єрів, кабельні стяжки та пожежні напірні рукави. Обладнання буде використовуватися у Рогатинському, Тлумацькому, Надвірнянському та Галицькому районах.

Для боротьби із стихійним лихом у Чернівецькій області Королівство Данія передали буковинським рятувальникам каски, ліхтарі на каски та рятувальні мотузки, довжиною по 50 метрів, а також два квадрокоптери.

Крім того, допомогли і сусідні країни. Зокрема, Молдова також передала Буковині бензопили, генератори, мотопомпи, мішки для укріплення берегів та інше обладнання, що допоможе боротися із наслідками негоди в регіоні, загальною вартістю 40 тисяч євро".

Що передувало: Раніше повідомлялося, що США виділить Україні 100 тисяч доларів для ліквідації наслідків повеней на Західній Україні.

Читайте також: Західна Україна у воді. Чому вирубка лісів у Карпатах – не єдина причина затоплених будинків, пояснює еколог

Передісторія:

  • Внаслідок повені на Західній Україні у 4 областях було підтоплено майже 14,5 тисяч будинків, загинуло троє людей.
  • За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, затоплення на заході України у 2020 році перевищує масштаби стихійного лиха 2008 року.
  • Причиною повеней на Західній Україні поряд з вирубкою лісів стали сильні затяжні дощі і паводки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування