"Карпати" вигнали з Прем'єр-ліги

Четвер, 9 липня 2020, 12:13
Карпати вигнали з Прем'єр-ліги

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу виключив львівський клуб "Карпати" зі змагань Прем’єр-ліги.

Джерело: УАФ

Деталі: Комітет розглянув справу за заявою УПЛ стосовно неявки ФК "Карпати" (Львів) на матч 24-го туру ФК "Карпати" (Львів) — ФК "Маріуполь" та матч 29-го туру ФК "Маріуполь" — ФК "Карпати" (Львів).

За результатами розгляду, на підставі ст. 9 hегламенту УПЛ, були прийняті наступні рішення:

  1. Зарахувати ФК "Карпати" (Львів) технічну поразку з рахунком 0:3, а ФК "Маріуполь" — технічну перемогу з рахунком 3:0 у матчі 24-го туру ФК "Карпати" (Львів) — ФК "Маріуполь" за неявку на матч без поважної причини.
  2. Зарахувати ФК "Карпати" (Львів) технічну поразку з рахунком 0:3, а ФК "Маріуполь" — технічну перемогу з рахунком 3:0 у матчі 29-го туру ФК "Маріуполь" — ФК "Карпати" (Львів) за неявку на матч без поважної причини.
  3. Виключити ФК "Карпати" (Львів) зі змагань УПЛ сезону-2019/2020 за повторну неявку на матч без поважної причини.
  4. Зарахувати ФК "Карпати" (Львів) у матчах, що залишилося зіграти після повторної неявки, технічні поразки (-:+), а командам-суперницям — технічні перемоги (+:-).

Що передувало: З’явилася інформація, що футбольний клуб "Карпати" (Львів) не приїхав на матч в Маріуполі через відсутність фінансової можливості. Борги клубу становлять близько 5 мільйонів доларів.

До вирішення проблеми відомої української команди долучився голова Львівської ОДА Максим Козицький, який записав відеоролик, в якому закликав бізнес допомогти клубу дограти матчі, які залишились.

Водночас невдовзі вибухнув інший скандал: керівництво іншого львівського клубу "Рух" звинуватило власника "Карпат" Олега Смалійчука у спробі підкупу суперників "Руху".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування