Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Доступ до "ВКонтакте": РНБО назвала причини і свої дії для блокування

Вівторок, 22 вересня 2020, 08:28
Доступ до ВКонтакте: РНБО назвала причини і свої дії для блокування

Українські спеціалісти з кібербезпеки взаємодіють з міжнародними колегами для напрацювання заходів щодо блокування "ВКонтакте" на території України.

Джерело: Апарат РНБО у відповіді на журналістський запит "Укрінформу"

Дослівно: "Доступність мобільного додатку "ВКонтакте" в Україні відбулося не через зняття санкцій, а через зміну проксі-серверів, що дозволило обійти блокування провайдерами доступу до цього додатку на території України.

Також повідомляємо, що 15 вересня 2020 року заступник секретаря РНБО України Сергій Демедюк, коментуючи інформацію щодо поновлення роботи на території України мобільного додатку соцмережі "ВКонтакте", наголосив на тому, що активізація роботи російських соціальних мереж напередодні місцевих виборів в Україні може становити загрозу національній безпеці країни".

Деталі: Демедюк вважає, що "ВКонтакте" використовується російськими спецслужбами для збору даних про громадян України і всіх, у кого він встановлений.

У РНБО також повідомили, що спеціалісти Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України взаємодіють з міжнародними колегами та партнерами для напрацювання заходів щодо реагування та блокування роботи мобільного додатку "ВКонтакте" на території України"

Передісторія:

  • 28 квітня 2017 року РНБО ухвалила рішення "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", президент Петро Порошенка вві його у дію 15 травня 2017 року. Було застосовано санкції проти російських соціальних мереж та ряду інших Інтернет-ресурсів строком на три роки.
  • 14 травня 2020 року РНБО і президент Володимир Зеленський продовжили ці ї санкції до 2023 року.
  • Зокрема, інтернет-провайдерам забороняється надавати послуги з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів "Mail.ru" (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів "Вконтакте" (www.vk.com) та "Одноклассники" (www.ok.ru)

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...