Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Байден гарантував собі необхідну кількість вибірників

Субота, 5 грудня 2020, 23:39
Байден гарантував собі необхідну кількість вибірників

У штаті Каліфорнія офіційно затвердили результати виборів президента та призначили 55 вибірників, які мають проголосувати за кандидата від Демократичної партії Джо Байдена. Відтак тепер Байден має більшість голосів у Колегії вибірників, яка і затверджує новообраного президента на посаді.

Джерело: Голос Америки

Деталі: Видання зазначає, що офіційне затвердження держсекретарем штату Каліфорнія Алексом Паділою перемоги Байдена на поточний момент довело кількість вибірників, які пообіцяли проголосувати Байдена до 279 (При необхідному для перемоги мінімумі в 270 голосів).

В свою чергу чинний президент США Дональд Трамп продовжує заперечувати перемогу Байдена і вдається до дедалі більш малоімовірних правових стратегій з метою скасування результатів виборів до їх остаточного затвердження.

Вибірники названі у Каліфорнії зустрінуться 14-го грудня з колегами з інших штатах, щоб офіційно проголосувати за наступного президента. У більшості штатів є закони, які зобов’язують вибірників підтримувати переможця всенародного голосування в їх штаті. Наразі немає підстав вважати, що хтось із вибірників, які мають підтримати Байдена, розглядає можливість не голосувати за нього.

Результати голосування Колегії вибірників, як правило, мать бути затверджені Конгресом 6-го січня. Новий президент офіційно приступає до виконання обов’язків після складання присяги 20 січня.

Що передувало: 

  • Президент США Дональд Трамп погодився залишити Білий дім, якщо Колегія виборників проголосує за його опонента від демократів на виборах Джо Байдена. 
  • Протягом тривалого часу Дональд Трамп відмовлявся визнавати, що Джо Байдена підтримала більша кількість виборців та стверджував про масові фальсифікації, намагаючись домогтись перерахунку голосів через суди.

Нагадаємо: Обраний президентом США Джо Байден заявив, що впродовж своїх перших 100 днів перебування на посаді хоче провести імміграційну реформу, скасувати укази Дональда Трампа про навколишнє середовище і допомогти владі штатів у боротьбі з COVID-19.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: