Після Різдва українці потягнулись за кордон: найбільш завантажені пункти пропуску

Понеділок, 11 січня 2021, 11:52
Після Різдва українці потягнулись за кордон: найбільш завантажені пункти пропуску

З 9 січня прикордонники фіксують збільшення пасажиро-транспортного потоку, виїзд з України переважає над в’їздом, особливо на ділянках кордону з країнами ЄС.

Джерело: Державна прикордонна служба, речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі УП

Пряма мова Демченка: "На початок різдвяних свят пасажиропотік був на рівні 40 тисяч осіб. Вже 9 числа ми почали фіксувати його фактично різке збільшення, що пов’язано з бажанням українців виїхати або до місць роботи або проживання, особливо в країнах Європейського союзу".

Деталі: Загалом за вихідні та святкові дні 7-10 січня кордон держави перетнуло більше 150 тис. осіб та близько 30 тис. автомобілів.

Минулої доби кордон перетнуло майже 70 тисяч людей.

З метою забезпечення ритмічності пропускних операцій Державна прикордонна служба України збільшила кількість прикордонних нарядів. Водночас Демченко зазначив, що швидкість пропуску залежить і від карантинних обмежень суміжних сторін.

За словами прикордонників, на цей час значних черг перед пунктами пропуску на державному кордоні України немає. У той же час найбільш завантаженими пунктами пропуску залишаються "Грушів", "Шегині" та "Ужгород", де станом на 9 ранку було близько по 100 легкових транспортних засобів, що очікували на оформлення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування