Пропагандист Кисельов розповів, що Путіну кальян і туалетні йоржики не потрібні

Понеділок, 25 січня 2021, 14:47

Російський пропагандист Дмитро Кисельов у "Вістях тижня" присвятив понад 40 хвилин палацу Путіна і заявив, що президенту РФ ніколи курити кальян і що туалетними йоржиками він не захоплюється.

Джерело: програма "Вісті тижня" на телеканалі "Росія 1"

Пряма мова: "Дивацтв у випущеній "клюкві" (так пропагандист називає розслідування опозиціонера Олексія Навального про палац президента Росії Володимира Путіна – ред.) багато. Самому Путіну розкіш по життю як така не потрібна, для нього це не круто. Йому точно ніколи грати в машинки, сидіти в домашньому казино і курити кальян. Путін взагалі не палить. А відпочинок для нього – піти в тайгу, одягнувши одяг лісника, або в глушину на риболовлю. І Путін точно не захоплений туалетним йоржиком".

Деталі: Кисельов також розповів, що Путін "людина зовсім іншого масштабу, він Росію зібрав... з розпаду і провів не через одну кризу, так, що ми опинилися в значно більш гідному становищі на сьогодні, ніж будь-яка з великих західних країн".

Пропагандист запевняє, що пишний палац під Геленджиком точно не Путіна.

Навального Кисельов назвав "порожнім місцем, політиком на рівні йоржика", який може "нести лише розвал і злидні". Він також додав, що опозиціонер "втягує в політику дітей, як політичний педофіл".

Для довідки: У розслідуванні Фонду боротьби з корупцією про "палац Путіна" повідомлялося, що для санвузлів президента РФ закупили йоржики для унітаза по 700 євро і тримачі для туалетного паперу по 1 038 євро. 

Фото з мітингів у Росії

Після цього багато людей виходили на мітинги 23 січня з йоржиками. 

Фото з мітингів у Росії

Передісторія:

  • 19 січня, на наступний день після затримання і арешту Олексія Навального в Росії, його "Фонд боротьби з корупцією" опублікував розслідування про "палац" президента Володимира Путіна під Геленджиком і про його жінок.
  • За даними ФБК, палац будували й утримують держкомпанії Роснефть і Транснефть, очолювані друзями Путіна.
  • Офіційна площа палацу – 17 691 м.кв, а площа ділянки під палацовим комплексом – 68 га, але насправді територія нібито у 100 разів більша, а до неї ще прилягає 7000 га ФСБ. У вересні 2020 року комплекс передали в оренду до 2068 року.
  • Сам Путін стверджував, що цей палац йому ніколи не належав.