СБУ затримала злісного "мінера": встиг надіслати понад 200 повідомлень

Вівторок, 26 січня 2021, 14:40
СБУ затримала злісного мінера: встиг надіслати понад 200 повідомлень

Служба безпеки України затримала у Запоріжжі аноніма за систематичні повідомлення про начебто мінування державних установ та об’єктів критичної інфраструктури в Україні та за кордоном.

Джерело: СБУ

Дослівно: "Перевіряється інформація, що "анонімний терорист" встиг надіслати понад 200 повідомлень про мінування".

Деталі: За даними досудового слідства, мешканець обласного центру створив у одній із заборонених в Україні соціальних мереж групу, в якій за гроші приймав "замовлення" на псевдомінування різних об’єктів.  Як уточнили УП в пресслужбі СБУ, з травня 2020 року цей чоловік "замінував" понад 200 об’єктів,  у тому числі й у сусідніх країнах.

Зловмисник регулярно надсилав на електронні поштові скриньки СБУ та Нацполіції листи із погрозами про нібито закладання вибухівки в загальноосвітніх школах, вищих навчальних закладах, атомних станціях, вокзалах та в місцях масового перебування людей.

Правоохоронці затримали зловмисника у Запоріжжі за місцем проживання.

Під час обшуків у фігуранта справи правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Зловмиснику оголошено про підозру у неправдивому замінуванні. У якості запобіжного захід суд обрав підозрюваному цілодобовий домашній арешт.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Додатково: Викриття незаконної діяльності відбулося спільно з кіберполіцією, ГУ Нацполіції в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News