Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін: Глобальний гарячий конфлікт зараз означав би кінець цивілізації

Середа, 27 січня 2021, 14:29
Путін: Глобальний гарячий конфлікт зараз означав би кінець цивілізації
ТАСС

Президент Росії Володимир Путін попередив про ризики потенційного глобального конфлікту і порівняв ситуацію в світі з '30-ми роками минулого сторіччя.

Джерело: Путін на онлайн-зустрічі "Давоські діалоги", організованій Світовим економічним форумом, "Радіо Свобода" і ТАСС

Пряма мова: "Загострення і жорсткість внутрішньополітичних процесів, у тому числі в провідних країнах – усе це неминуче позначається і на характері міжнародних відносин, не додає їм стабільності і передбачуваності, відбувається ослаблення міжнародних інститутів, множаться регіональні конфлікти, деградує і система глобальної безпеки...

Як відомо, нездатність і неготовність вирішувати такі проблеми по суті в XX столітті обернулися катастрофою Другої світової війни. Звісно, зараз такий глобальний, гарячий конфлікт, сподіваюся, в принципі неможливий. Дуже на це сподіваюся. Він означав би кінець цивілізації".

Деталі: Щорічні збори Світового економічного форуму в Давосі в 2021 році відбудуться на початку літа, а не в січні, через коронавірусну пандемію. А в січні замість зустрічей у Швейцарії форум проводить онлайн-зустрічі "Давоські діалоги" за участю світових лідерів.

Путін, виступаючи на зустрічі онлайн, заявив про ризики "подальшого наростання протиріч" практично в усіх сферах.

Президент Росії зазначив, що деякі експерти порівнюють поточну ситуацію з тридцятими роками минулого сторіччя – і, як він вважає, "за багатьма параметрами, за масштабом і комплексним, системним характером викликів, потенційних загроз певні аналогії все-таки напрошуються".

За його словами, помітна "криза старих моделей та інструментів економічного розвитку, посилення соціального розшарування як на глобальному рівні, так і в окремих країнах" – і це "викликає різку поляризацію поглядів, провокує зростання популізму, правого і лівого радикалізму, інших крайнощів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: