Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вакцини від COVID слабші проти штаму з ПАР, але діють – радник Байдена

Четвер, 28 січня 2021, 08:41
Вакцини від COVID слабші проти штаму з ПАР, але діють – радник Байдена

Наявні вакцини від COVID-19 демонструють меншу ефективність проти південноафриканського штаму коронавірусу, проте вони, як і раніше дієві, заявив провідний медичний радник президента США доктор Ентоні Фаучі.

Джерело: Фаучі в ході брифінгу групи Білого дому з реагування на COVID-19, "Інтерфакс-Україна

Пряма мова: "Якщо ми подивимося на варіант (коронавірусу – ред.) із Великої Британії, ми бачимо досить незначний його вплив на викликані вакциною антитіла, якщо він взагалі є. Все стає трохи більш проблематичним, коли йдеться про панівний в Південній Африці (штам – ред.), оскільки тут спостерігається багаторазове скорочення сили впливу на нього антитіл, що з'явилися завдяки вакцинам".

Деталі: За словами Фаучі, навіть якщо "зменшити ефективність антитіл, що викликаються вакциною, у кілька разів", то особи, що пройшли вакцинацію, будуть захищені дією препарату. Тому є заяви про ефективність вакцин, які використовуються у США. 

За словами експерта, спробують розробити нові препарати з метою запобігти загрозі від нових штамів COVID-19.

Нагадаємо: Нові штами коронавірусу зразка 2019 року були виявлені в Великій Британії, ПАР і Бразилії, про них стало відомо в кінці 2020 року. За даними вчених, вони більш заразні, тому багато країн ввели обмеження на авіасполучення з цими країнами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування