Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рятувальники попереджають про колапс на дорогах

П'ятниця, 29 січня 2021, 10:37
Рятувальники попереджають про колапс на дорогах

У п’ятницю рятувальники попереджають про затори і обмеження руху на дорогах, прогнозують ожеледицю.  

Джерело: Державна служба з надзвичайних ситуацій, МВС

Деталі: На дорогах прогнозують ожеледицю.

Відзначається, що погодні умови призведуть до порушення та припинення руху транспорту, відключення енергопостачання населених пунктів.

ДСНС закликає власників транспортних засобів: утриматися від подорожей автомобілями у період негоди та не залишати транспортні засоби вздовж доріг, аби спецтехніка комунальних служб могла очистити дороги і тротуари від снігу.

Станом на ранок п’ятниці спостерігається невеликий сніг у Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.

Повідомляється, що проїзд на дорогах загального користування забезпечено, за винятком:

Обмеження руху:

  • Одеська область – заборонено рух великовагових транспортних засобів на автодорогах державного значення М-15 Одеса-Рені та М-16 Одеса – Кучурган та на всіх автодорогах місцевого значення.
  • Миколаївська область – обмежено рух великовантажних та великовагових транспортних засобів та автобусів на автодорозі М-13 Кропивницький-Платонове.

Затори:

  • На автодорозі М-05 Київ – Одеса найбільш проблемною ділянкою залишається відрізок Знам'янка – Ревова (спостерігаються перемети протяжністю близько 30 км, в яких заблоковано до 300 великогабаритних транспортних засобів, рух у напрямку Києва закрито).

Від початку негоди рятувальники відбуксирували понад 900 транспортних засобів (з них 28 швидких допомог, 25 автобусів) та надали допомогу близько 1 тис. 800 особам (з них 3 породіллі), розчистили близько 750 км автодоріг.

За прогнозом синоптиків, 29 січня вдень у більшості областей невеликий, на північному сході країни та в Карпатському регіоні помірний сніг, у східних і південно-східних областях невеликий сніг з дощем; лише в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях без істотних опадів.

Вітер південно-західний, західний, 7-12 м/с, у східних областях та Приазов'ї місцями пориви 15-20 м/с.

Температура від 3° морозу до 2° тепла, у східних, Запорізькій і Херсонській областях та в Криму 2-7° тепла. На Київщині вдень невеликий сніг. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: