Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Неонацистську терористичну групу викрили у Києві

Середа, 6 січня 2021, 15:38
Неонацистську терористичну групу викрили у Києві
Фото СБУ

Служба безпеки України затримала у Києві лідера неонацистської терористичної групи, який закликав до вчинення терактів на расовому і релігійному ґрунті.

Джерело: сайт СБУ

Дослівно: "У ході досудового розслідування встановлено, що лідером угруповання є зловмисник на прізвисько "Гітлер". Він через електронні засоби зв’язку та месенджери організував конспіративну мережу з масового розповсюдження матеріалів, зокрема "маніфесту" Тарранта (австралійський терорист Брентон Таррант – ред.) із закликами та інструкціями щодо вчинення терактів на расовому і релігійному ґрунті".

Деталі: Зазначається, що "Маніфест" був перекладений українською і російською мовами та поширювався у вигляді друкованого видання, що неодноразово викликало гострокритичні відгуки від зовнішньополітичних відомств Австралії та Нової Зеландії.

Повідомляється, що під час експертиз та обшуків правоохоронці отримали докази причетності "Гітлера" до злочинної діяльності, вилучили друковані видання "маніфесту", засоби зв’язку та оргтехніку, із використанням якої поширювали терористичні матеріали, а також неонацистську символіку. 

Лідеру угруповання повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 27 (види співучасників) та ч. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту) ККУ. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

В СБУ додали, що активну участь у діяльності цієї групи брали декілька осіб з неонацистського середовища, одним з ватажків яких був громадянин РФ, затриманий влітку 2020 року у Києві.

Передісторія:

              

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування