Україна почала дослідження планшету зі збитого в Ірані літака МАУ

П'ятниця, 8 січня 2021, 09:04
Україна почала дослідження планшету зі збитого в Ірані літака МАУ

Українські правоохоронці розпочали дослідження планшету, знайденого на місці падіння літака МАУ в Ірані рік тому.

Джерело: генеральний прокурор Ірина Венедіктова у Facebook

Пряма мова: "Розпочато дослідження планшету, знайденого на місці авіакатастрофи, який у грудні 2020 року Іран передав Україні".

Деталі: Раніше повідомлялось, що Іран обіцяє відправити до України один із речових доказів - льотний планшет екіпажу, який був знайдений у перші дні після катастрофи українською пошуково-рятувальною групою.

За словами Венедіктової, днями Україна нарешті отримала від Ірану проєкт фінального технічного звіту про авіакатастрофу літака МАУ біля Тегерану. На аналіз цього документу та внесення до нього зауважень та пропозицій – 60 днів, після цього іранська сторона за місяць має його доопрацювати. І лише після затвердження радою Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) – його оприлюднять.

Крім того, повідомила генпрокурорка, наразі в Україні триває комплексна криміналістична експертиза для встановлення причин та характеру уражень літака, обсягу матеріальних збитків та дотримання правил міжнародних польотів.

Венедіктова розповіла, що за рік у цій справі проведено більше 200 процесуальних та слідчих дій, направлено 18 запитів про міжнародну правову допомогу до інших країн, триває співпраця з компетентними органами Ірану та Канади.

У рамках міжнародної співпраці українська делегація виїжджала на місце авіакатастрофи, де частково змогла оглянути та сфотографувати уламки літака.

Передісторія: Напередодні Нового року Іран з п'ятої спроби передав Україні проєкт технічного звіту щодо причин катастрофи літака МАУ в Тегерані.

Читайте також: Рік після збиття PS752 у Ірані: чому ми впевнені, що справедливість неминуча

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...