Зеленський: В Ірану немає шансів уникнути покарання за збитий український літак

П'ятниця, 8 січня 2021, 12:30
Зеленський: В Ірану немає шансів уникнути покарання за збитий український літак

Президент Володимир Зеленський вважає, що іранцям, які збили український літак МАУ на початку 2020 року, не вдасться уникнути покарання.

Джерело: глава держави у Telegram

Пряма мова: "Зрозуміло, що всі винні в цій катастрофі обов’язково будуть притягнуті до відповідальності. У сучасному світі немає шансу, що такий злочин залишиться без належної реакції. Строку давності у таких злочинів теж немає".

Деталі: За словами Зеленського, зараз уже ні в кого немає сумнівів у тому, що двома ракетами були "злочинно забрані життя 176 мирних людей на борту мирного літака".

"Не знати тоді, що в повітрі саме пасажирський літак, було неможливо. Не зрозуміти, що перша ракета вразила зовсім не військову ціль, також було неможливо. Це вже аксіоматичні дані. Це те, що вдалося дуже швидко встановити завдяки професійній роботі наших спеціалістів з безпеки, експертів і дипломатів. Це те, з чим абсолютно погоджується світова спільнота. Тим більше що Іран уже визнав свою провину", - наголошує він.

Президент висловив упевненість, що, окрім покарання винних, сім'ї загиблих отримають компенсації.

"Сьогодні ж (у річницю збиття літака - УП) маємо щиро вшанувати пам’ять 11 наших громадян, чиї життя були забрані в той трагічний день. І маємо щиро підтримати сім’ї, які втратили того дня своїх рідних", - додав він.

Передісторія: 29 грудня Зеленський присвоїв звання Герой України усім членам екіпажу літака МАУ рейсу PS 752 Тегеран - Київ, що був збитий іранськими військовими 8 січня 2020 року.

На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. 138 з них були або громадянами Канади, або мали зв’язки з Канадою.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування