Підробка паспортів та підкуп: ексректор "складав" іспити студентам-медикам на $2 млн щороку

Середа, 10 лютого 2021, 22:44
Підробка паспортів та підкуп: ексректор складав іспити студентам-медикам на $2 млн щороку

Офіс генпрокурора викрив шахрайську схему, яку на Київщині організував колишній ректор одного з медичних вузів, "допомагаючи студентам скласти іспит "Крок".

Джерело: Офіс генпрокурора

Деталі: Зазначається, що ексректор, маючи широке коло знайомств в Міністерстві охорони здоров'я та державній організації "Центр тестування", разом із двома помічниками організували схему проходження студентами-медиками зовнішнього незалежного оцінювання професійної компетентності "КРОК".

За плату від $3 тисяч він продавав успішне складання іспиту та отримання сертифікату.

Отримавши "замовлення", чоловік пропонував викладачам та студентам-відмінникам за $500 скласти іспит замість клієнта. Шахраї змінювали фотографію у паспорті, а та людина з ним йшла на іспит.

Дослівно: "Наразі встановлено низку епізодів складання іспиту за підробленими паспортами та понад 60 випадків неправомірного отримання сертифікатів про успішне проходження тестів за вказаною шахрайською схемою. Щорічний прибуток від такої діяльності становив близько $2 млн.

Під час обшуків виявлено та вилучено екзаменаційні роботи підставних студентів, документацію щодо проведення іспитів, паспорти з очевидними ознаками підробки, гроші, бланки сертифікатів щодо успішного проходження іспиту, тощо.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру трьом особам".

Довідково: "Крок" - це об'єктивне зовнішнє незалежне оцінювання професійної компетентності. Іспит проводить Центр тестування при МОЗ одночасно по всій країні у формі тестування зі спеціальностей медицина, стоматологія, фармація, медсестринство, лабораторна діагностика тощо.

Він є обов'язковим для усіх студентів в системі МОЗ, МОН та приватних університетів в сфері охорони здоров’я.

Під час кожного іспиту відсіюють близько 10% студентів, які його не склали.

 
 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування