Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Байден призупинив примусовий продаж TikTok у США – WSJ

Четвер, 11 лютого 2021, 04:27
Байден призупинив примусовий продаж TikTok у США – WSJ

Видання WSJ з посиланням на джерела повідомило, що новообраний президент США Джо Байден призупинив примусовий продаж соцмережі TikTok у Штатах, яку ініціював його попередник Дональд Трампа.

Джерело: Wall Street Journal, передає Укрінформ

Дослівно: "За словами поінформованих джерел, план США примусити продати американські активи TikTok групі інвесторів, серед яких Oracle Corp. та Walmart Inc., були відкладені на невизначений час, поки президент Байден проводить широкий перегляд зусиль свого попередника щодо реагування на потенційні безпекові виклики, створювані китайськими технічними компаніями".

Деталі: Зазначається, що в середу адміністрація Байдена попросила суд відкласти подану раніше апеляцію стосовно заборони роботи TikTok у США.

Дослівно: "У поданих до суду документах, адміністрація Байдена заявила, що розпочала перегляд дій агентства, аби встановити, чи загрози національній безпеці, на які посилалася адміністрація Трампа, продовжують зумовлювати заборону".

За інформацією WSJ, нині тривають перемовини між представниками США та TikTok.

Читайте також: Видалити TikTok: чому США хочуть заблокувати популярну китайську соцмережу

Нагадаємо:

  • Дональд Трамп доручив заборонити додаток TikTok у США, посилаючись на міркування національної безпеки. У США побоюються, що дані, зібрані власником TikTok, можуть бути передані Китаю.
  • Власник TikTok, ByteDance, заперечував звинувачення в тому, що він контролюється правлячою Комуністичною партією Китаю чи ділиться з нею даними.
  • Як повідомили Reuters, у рамках угоди буде створено нову компанію, яка отримає назву TikTok Global. У раді цієї компанії буде більшість американських директорів, головний виконавчий директор із США і експерт з безпеки.
  • Очікується, що Oracle і Walmart придбають значні частки в компанії, а ByteDance вживе заходів безпеки щодо даних користувачів з США. Дані TikTok будуть зберігатися в Oracle, який матиме право перевіряти його вихідний код.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...