Адвокати Навального просять Раду Європи вплинути на Росію

Неділя, 14 лютого 2021, 07:17
Адвокати Навального просять Раду Європи вплинути на Росію

Захист опозиціонера Олексія Навального, засудженого до тюремного терміну по так званій справі "Ів Роше", звернувся до Комітету міністрів Ради Європи.

Джерело: DW з посиланням на адвоката політика Ольгу Михайлову

Деталі: За її словами, це звернення має бути розглянуто в березні. У документі зазначено, що Олексій Навальний просить КМРЄ вжити заходів щодо Москви у зв'язку невиконанням Росією рішення Європейського суду з прав людини по "справі Ів Роше".

Довідково: Справа "Ів Роше" - про "шахрайство" - було порушена проти Навального і його брата Олега ще в грудні 2012 року. Їх звинувачували в тому, що вони нібито обманом нав'язали косметичній компанії "Ів Роше" і "Многопрофильной процессинговой компании" свою фірму як посередника при наданні транспортно-логістичних послуг.

Однак пізніше представники позивача визнали, що договір з Навальним був повністю виконаний і ніякої шкоди компанія не зазнала. А сам позивач до суду так і не прийшов, а потім звільнився з "Ів Роше".

Нагадаємо:

  • В жовтні 2017 року ЄСПЛ дійшов висновку, що влада РФ порушили стосовно Олексія Навального дві статті Європейської конвенції з прав людини - про право на справедливий судовий розгляд і про покарання виключно на основі закону. Європейський суд з прав людини присудив російському опозиціонеру компенсацію в розмірі 80 тисяч євро.
  • 2 лютого 2021 року суд у Москві замінив Навальному умовний термін у 3,5 роки на такий сами реальний по справі "Ів Роше".
  • При цьому від терміну відняли понад 10 місяців, які політик провів під домашнім арештом. Це означає, що Навальний повинен провести в колонії приблизно 2 роки й 8 місяців.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування