СБУ викрила мережу агітаторів, які керувалися з Росії та закликали до сепаратизму

Понеділок, 15 лютого 2021, 22:59
СБУ викрила мережу агітаторів, які керувалися з Росії та закликали до сепаратизму

Кіберфахівці Служби безпеки викрили координовану з РФ міжрегіональну мережу з шести інтернет-агітаторів, які в соцмережах закликали до повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, а один з них підбурював до фізичної розправи над правоохоронцями.

Джерело: пресслужба СБУ

Деталі: Мешканця Тернопільської області викрили на агітації в соцмережі до сепаратизму. За даними слідства, він також закликав до фізичної розправи над посадовцями органів державної влади та правоохоронних структур.

На Сумщині чоловік поширював в Інтернеті контент щодо насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади. Встановлено, що матеріали для "статей" фігурант отримував через заборонені інтернет-ресурси.

Їм обом вже повідомили про підозру за статтею "дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади". У їхніх будинках провели обшуки, вилучили комп’ютери й телефони.

Дослівно: "Ще трьом агітаторам з Миколаєва та Волині повідомлено про підозру. Вони на власних сторінках заборонених соцмереж закликали до зміни меж державного кордону. Також встановлено, що двоє фігурантів з Волинської області скоординовано адміністрували інтернет-спільноти та використовували їх для деструктивного інформаційно-психологічного впливу.

Співробітники СБУ викрили мешканця Нікополя на публічних закликах через інтернет до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності нашої держави.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування