В Івано-Франківську "замінували" аеропорт, університети, банк, житлові будинки

Четвер, 18 лютого 2021, 14:14
В Івано-Франківську замінували аеропорт, університети, банк, житлові будинки

Поліцейські Івано-Франківщини перевіряють інформацію про замінування більше десяти об’єктів в обласному центрі.

Джерело: поліція Івано-Франківської області

Дослівно: "На адресах працюють фахівці вибухотехнічної служби, кінологи зі службовими собаками, патрульна поліція, слідчо-оперативна група. Триває перевірка отриманих повідомлень".

Деталі: 18 лютого до правоохоронців надійшли повідомлення про замінування аеропорту, кількох університетів, ліцею, адмінбудівель на вулиці Грушевського, банку та декількох багатоповерхівок.

Поліцейські евакуйовують людей та проводять ретельну перевірку об’єктів та прилеглу територію.

Чому це важливо: Неправдиві повідомлення про мінування створюють незручності для тисяч жителів міст та призводять до значних витрат бюджетних коштів, оскільки поліція не може ігнорувати дзвінок про "мінування" і щоразу проводить перевірки.

На об’єкт замінування виїжджають слідчо-оперативні групи у кількості трьох співробітників, група спеціалістів-вибухотехніків та кінологів зі службовими собаками, також часто залучаються працівники патрульної поліції (1-2 екіпажі), пожежно-рятувальна служба ДСНС (1-2 екіпажі) та бригада "швидкої".

Перевірка зазвичай триває 3-4 години. На цей час роботу об’єкта замінування зупиняють, а людей з його території евакуюють.

"Мінерам" за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян загрожує до 6 років в’язниці.

Нагадаємо: У січні Одещиною прокотилася хвиля "замінувань": зокрема 25 січня перевіряли повідомлення про замінування 373 закладів освіти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування