Рада планує дозволити інвалідам перетинати кордон і КПВВ без черги

П'ятниця, 19 лютого 2021, 11:55
Рада планує дозволити інвалідам перетинати кордон і КПВВ без черги

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, який закріпить право осіб із інвалідністю на позачергове обслуговування у касах, установах та організаціях, а також дозволять їм не чекати у черзі на кордоні чи КПВВ у певних випадках.

Джерело: Верховна Рада

Деталі: 331 народний депутат підтримав за основу проєкт закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціальних гарантій осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю" (№4113).

Законопроектом пропонується внести зміни до законів "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні", "Про державний кордон України", "Про державну прикордонну службу України", "Про прикордонний контроль".

Йдеться про надання особам із інвалідністю та дітям із інвалідністю права позачергового обслуговування у будь-яких касах, на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності та підпорядкування, які надають будь-які послуги населенню.

Також передбачається позачерговий пропуск осіб із інвалідністю першої групи, дітей із інвалідністю, осіб із інвалідністю, які їдуть на лікування (за наявності підтвердних документів), та осіб, які супроводжують осіб із інвалідністю або дітей із інвалідністю (не більше ніж дві особи, які супроводжують особу з інвалідністю або дитину з інвалідністю), через державний кордон України, контрольні пункти в’їзду на тимчасово окуповані території та виїзду з таких територій не частіше ніж один раз на тиждень в один бік, за відсутності у транспортних засобах, якими вони переміщуються, інших осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News