Посли G7 розповіли про сім напрямків реформ для України, які вважають пріоритетними

П'ятниця, 19 лютого 2021, 17:22

Посли країн "Великої сімки" розповіли, які шість напрямків реформ вважають пріоритетними для України та будуть підтримувати.

Як повідомляє "Європейська правда", про це посли G7 заявили у своєму Twitter.

Першим пріоритетом вказані верховенство права та реформа судової системи - "починаючи з невідкладного реформування Вищої ради правосуддя та Конституційного Суду України".

У цьому блоці згадані також перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів та посилення Громадської ради доброчесності; стуктурні реформи інших органів управління системою судочинства та судів; продовження реформи Офісу генерального прокурора та перетворення ДБР на ефективний і незалежний орган; реформи, що допоможуть краще боротися з кіберзлочинністю.

Другим пріоритетом посли називають боротьбу з корупцією а саме - посилення кримінальної відповідальності за умисно неправдиве декларування; підтримка НАЗК та підвищення ефективності, незалежності й доброчесності НАБУ, САП, АРМА, з прозорим відбором керівників; зміцнення незалежності та операційної ефективності Вищого антикорупційного суду України, а також - зміцнення механізмів запобігання корупції у держзакупівлях.

Третій пріоритет - економічне зростання. Тут згадують, серед іншого, про необхідність виконувати зобов’язання у рамках СОТ, міжнародних торгових угод і макрофінансових програм, зокрема міжнародних фінансових інституцій та ЄС; залишати Нацбанк сильним та незалежним, посилювати впровадження антимонопольного законодавства та впроваджувати ефективну й справедливу земельну реформу; реформу Державної податкової служби та митниці; прозору приватизація держпідприємств і банків та покращення корпоративного управління тими, що залишаються під контролем держави.

Четвертий пріоритет - "зелений курс" та енергетичні реформи, зокрема - розвиток чистої енергетики, відмова від горючих корисних копалин та підвищення енергоефективності, демонополізація енергетичного сектору.

П’ятий блок реформ - ефективне управління: продовження реформи децентралізації, доопрацювання Виборчого кодексу з урахуванням уроків місцевих виборів 2020 року, всеосяжна реформа держслужби на всіх рівнях, з поверненням прозорих конкурсних відборів, розвиток свободи медіа, суспільного мовника та медіаграмотності, підвищення прозорості органів влади та захисту даних. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
На протестах у Тбілісі проти закону про "іноагентів" затримали більше десятка осіб
09:20
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
09:15
Туск і прем'єрка Данії поговорили про створення "залізного купола" для Європи
09:12
"Що скажуть люди" і "треба бути як усі": 6 поширених установок родом з СРСР
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
08:26
Новий представник фон дер Ляєн відмовився від посади після критики у фаворитизмі
08:25
"З винятковим цинізмом". Як після загибелі кіборга Барса суд визнав його винним у хуліганстві
07:50
Сили оборони знешкодили 920 окупантів і знищили 9 танків за добу
07:33
Окупанти посилили атаки на Бахмутському напрямку: за добу їх було 33 − Генштаб
Усі новини...