Проти Росії введуть нові санкції – МЗС Австрії

Неділя, 21 лютого 2021, 13:38
Проти Росії введуть нові санкції – МЗС Австрії

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберґ 21 лютого заявив, що варто очікувати на ухвалення Євросоюзом нових антиросійських санкцій через ув'язнення опозиціонера Олексія Навального.

Джерело: DW з посиланням на інтерв'ю Шалленберґа виданню Welt am Sonntag

Деталі: За його словами, це, вірогідно, відбудеться під час зустрічі глав дипломатичних відомств країн ЄС у понеділок, 22 лютого.

Обмежувальні заходи, скоріш за все, будуть включати точкові санкції проти фізичних осіб та організацій, які будуть запроваджені за допомогою нового санкційного механізму ЄС, що має на меті покарання порушників прав людини.

За словами Шалленберґа, він очікує на "широку більшість" в підтримку санкцій серед 27 країн-членів Євросоюзу. Він закликав до єдності його членів у питанні протистояння Росії.

Водночас голова МЗС Австрії зазначив, що нові обмежувальні заходи мають бути "політично продуманими та юридично ґрунтовними". Деякі особи скористалися юридичними механізмами для того, аби викреслити себе з санкційних списків ЄС через брак необхідних доказів, пояснив Шалленберґ.

Пряма мова: "Ми будемо обговорювати на Раді (міністрів - УП) з закордонних справ належну реакцію щодо справи Навального. Просто коментувати те, що відбувається у Росії, стоячи осторонь, та погрожувати санкціями недостатньо".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...