Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США не залишать без відповіді атаку російських хакерів

Понеділок, 22 лютого 2021, 00:03
США не залишать без відповіді атаку російських хакерів

США відреагують на наймасштабнішу кібератаку на корпоративні та урядові агентства SolarWinds, за якою стоять російські хакери. 

Джерело: радник Білого дому із національної безпеки Джейк Салліван в ефірі телеканалу CBS News 

Пряма мова: "Ми доручили розвідувальній спільноті оцінити ситуацію, щоб уточнити, як саме відбулась ця хакерська атака, який розмір збитків, масштаб вторгнення. 

Пройдуть неділі, а не місяці, перед тим ми як підготуємо відповіді. Ця відповідь буде поєднувати видимі і невидимі інструменти. І це будуть не просто санкції, тому що реакція на такі дії, вимагає повного набору інструментів, і це те, що адміністрація буде робити". 

Деталі: Окрім того, додав радник, що "США попіклуються про те, щоб Росія зрозуміла, де Штати проводять лінію в цій сфері діяльності". 

Нагадаємо:

  • У грудні минулого року американські високопосадовці звинуватили хакерів із російських спецслужб у кібератаці, у Кремлі ж такі звинувачення відкинули.
  • Відомо, що вторгнення відбулось ще в березні, коли хакери вбудували шкідливий код в оновлення програмного забезпечення SolarWinds, що використовується урядом і тисячами компаній та організацій у США.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...