Для аеропорту на Донбасі шукають місце – Зеленський

Понеділок, 22 лютого 2021, 14:21
Для аеропорту на Донбасі шукають місце – Зеленський
president.gov.ua

Цього року влада планує знайти місце для будівництва та почати проектування аеропорту, який забезпечив би цивільне авіасполучення для Донецької та Луганської областей. 

Джерело: президент Володимир Зеленський в інтерв’ю телеканалам у межах Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура", Офіс президента

Пряма мова: "Ми могли б відкрити Маріупольський аеропорт, відновити та оновити його, але сьогодні військові говорять, що це небезпечно…

Між Луганською та Донецькою областями зараз будуть знаходити також точку, і в цьому році ми почнемо проектування нового аеропорту для цих двох областей".

Деталі: Президент розповів, що запропонував керівництву профільних відомств розв'язати питання проблемних напрямків, зокрема авіасполучення з Донбасом.

Раніше, відкриваючи форум, Зеленський заявив про плани розбудови регіональних аеропортів у 16 містах України.

А заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко висловив сподівання, що роботи зі створення державного авіаперевізника завершать в 2021 році.

Нагадаємо: В окупованих нині Донецьку та Луганську були міжнародні аеропорти, їх зруйнували в боротьбі за території Донецької та Луганської областей на початку збройного конфлікту, спровокованого Росією. 

Оборона Луганського аеропорту тривала 146 днів, українській бійці вийшли з його руїн у ніч на 1 вересня 2014 року. Оборона Донецького аеропорту тривала 242 дні, 20 січня 2015 року проросійські бойовики підірвали новий термінал – і частина українських захисників вийшла з руїн 22 січня, але багато бійців загинули, а поранені потрапили в полон.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування