У Росії автору відео про "суд" над Путіним загрожує 6,7 роки колонії

Середа, 24 лютого 2021, 13:01
У Росії автору відео про суд над Путіним загрожує 6,7 роки колонії

Російська прокуратура вимагає 6 років і 7 місяців колонії для активіста з Татарстану Каріма Ямадаєва, який виклав на YouTube постановочне відео, де "суддя" виносить "вироки" президенту Росії Володимиру Путіну, його прессекретарю Дмитру Пєскову і главі "Роснефти" Ігорю Сєчину.

Джерело: "Радіо Свобода" з посиланням на голову міжнародної правозахисної групи "Агора" Павла Чикова

Деталі: Ямадаєва звинуватили у виправданні тероризму в інтернеті і в образі представників влади. Він провину не визнає і наполягає на неприпустимості переслідування за художню фантазію в пристойній формі.

Запис постановочного суду над Путіним, Пєсковим та Сєчіним була знято для вебсеріалу "Суддя Гремм". Ролик опублікували 29 грудня 2019 року. У ньому Ямадаєв звинувачує людей в чорному одязі з табличками "Володимир Путін", "Дмитро Пєсков" та "Ігор Сєчин" в злочинах проти людства і засуджує до страти. При цьому в опублікованому ролику "вирок" людині з табличкою "Володимир Путін" не виносять.

Перед початком запису з’являлося попередження про те, що автори ролика не мають на меті пропаганди насильства або розпалювання ненависті до будь-якої соціальної групи.

Кримінальну справу проти Ямадаєва ініціювало управління ФСБ РФ по Татарстану. Розслідування вів слідчий з особливо важливих справ, він і підписав обвинувальний висновок.

У 2019 році Карім Ямадаєв отримав 28 діб адміністративного арешту за інсталяцію у вигляді могили Путіна біля будівлі Слідчого комітету в Набережних Чєлнах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування