Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ярославський готовий реанімувати "Металіст", але без боргів Курченка

Середа, 24 лютого 2021, 13:23
Ярославський готовий реанімувати Металіст, але без боргів Курченка

Бізнесмен Олександр Ярославський планує знову зайнятися футболом і відродити харківський клуб "Металіст".

Джерело: Ярославський на YouTub-каналі Профутбол-Digital

Пряма мова: "Я завжди емоційно підходжу до свої рішень. Просто я дивлюся, що з цим нашим харківським футболом - одні страждання. Яких тільки заяв не було політиків, навколополітичних людей. Вони намагаються спекулювати та паразитувати на темі "Металіста", мовляв, ми вже повернули і "Металіст", і футбол… Я ж дивлюся, що футболу немає ніякого. Я якось зранку встав, і мене вразила думка, що варто повертати "Металіст" Харкову".

Деталі: Ярославський наголосив, що планує все робити законно, але конкретних кроків не назвав. Бізнесмен заявив, що готовий інвестувати і відродити "Металіст", але борги за колишніх власників платити не буде.

Пряма мова: "Я хочу, щоб все було законно. Ніяких незаконних дій я робити не збираюся. Основний "Металіст" повинен повернутися. Ми повинні законним шляхом забрати бренд. А борги нехай платять ті, хто їх створював. Я боргами займатися не збираюся. Ми забираємо бренд "Металіст", і все що можемо, і на цій базі будемо створювати команду".

Передісторія:

  • Харківський клуб "Металіст" заснований у 1925 році. Ярославський став його президентом в 2005-му. У сезоні 2012-2013 років "Металіст" навіть завоював срібло чемпіонату України, обійшовши київське "Динамо".
  • Сам Ярославський каже, що змушений був продати "Металіст" олігарху Сергію Курченку (близький до так званої "сім’ї Януковича" бізнесмен, який втік з України після Революції Гідності –ред.) наприкінці 2012 через тиск на нього.
  • Фінансові проблеми в "Металіста" та нового власника Курченка розпочалися наприкінці 2014 року. Були великі борги перед футболістами та тренерським штабом. Врешті-решт "Металіст" припинив своє існування і в 2017 році вже не змагався в жодному із всеукраїнських змагань. Борги ж перед гравцями досі не погашені, і розглядалися у ФІФА та Спортивному арбітражному судді в Лозанні на користь позивачів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування