У Херсоні "стратили" опудало Путіна, набите агітками Шарія

П'ятниця, 26 лютого 2021, 14:23
У Херсоні стратили опудало Путіна, набите агітками Шарія
Фото: Ірина Староселец

До Дня спротиву окупації Криму в Херсоні на площі Свободи "Самооборона" встановила опудало з агітацією від Анатолія Шарія і портретом Володимира Путіна, а "Нацкорпус" повісив манекен із наклеєним на ньому обличчям російського президента.

Джерело: "Укрінформ" і "Перший регіональний"

Деталі: Опудало Путіна підпалили і воно згоріло під час заходу.

 
Фото: Ірина Староселець

Представниця херсонської "Самооборони" Інна Усачова розповіла, що газети, якими наповнили опудало Путіна, знайдені у місці, куди прихильники Шарія здавали не роздану ними агітацію. 

Представник "Нацкорпусу" Микита Тютюнник пояснив ідею з манекеном із обличчям Путіна на шибениці: автори інсталяції вирішили нагадати всьому світу, що Крим – це Україна.

 
Фото: Ірина Староселець

Голова Херсонського міського Меджлісу кримськотатарського народу Ібрагім Сулейманов повідомив, що депутати Херсонської міської ради на сесії 26 лютого прийняли звернення до президента Володимира Зеленського, у якому висловили свою позицію щодо питань деокупації АРК та Севастополя й відновлення територіальної цілісності України. 

До мітингу долучилися декілька десятків громадян, серед них переселенці-кримчани, представники кримськотатарської спільноти, активісти громадських організацій, місцеві жителі.

 

Пряма мова Тютюника: "Сьогодні ми зібралися тут, щоб нагадати Володимиру (Путіну – ред.) його місце у нашій країні. І що якщо він хоче прийти до нас у Херсон, його чекає лише така доля".

Пряма мова Усачової: "Це опудало символізує режим Путіна. Всередині – пропаганда проросійська шаріївська... За давньою традицією, на Київській Русі завжди в кінці весни спалювали опудало у сподіванні, що все погане буде спалене разом з ним... Ми віримо, що окупанти підуть з Криму, з усіх тимчасово окупованих територій".

 
Фото: Ірина Староселець

Довідка: 26 лютого Україна відзначає День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. У цей день у Сімферополі відбувся організований Меджлісом кримськотатарського народу масовий мітинг під будинком кримського парламенту проти намірів відірвати Крим від України. 

Відтоді для України 26 лютого стало символом опору окупації, яка триває вже 7 років.

доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News