Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вбивство Хашоггі: США розсекретили звіт розвідки та обмежили в’їзд 76 саудитам

П'ятниця, 26 лютого 2021, 22:55
Вбивство Хашоггі: США розсекретили звіт розвідки та обмежили в’їзд 76 саудитам

Згідно з розсекреченим звітом американської розвідки, наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бен Салман схвалив вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в 2018 році.

Джерело: сайт Держдепу США, CNN

Дослівно в звіті: "За нашими оцінками, кронпринц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман схвалив операцію в Стамбулі по захопленню або вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Ми формуємо цю оцінку на тому, що наслідний принц контролює процес ухвалення рішень в Королівстві, а також на підтримці ним насильницьких заходів проти саудівських дисидентів, які живуть за кордоном".

Деталі: Після публікації звіту держсекретар Ентоні Блінкен оголосив про нову "заборону Хашоггі", наклавши візові санкції на 76 громадян Саудівської Аравії, яких підозрюють у погрозах дисидентам за кордоном, а також вбивство Хашоггі.

Нагадаємо: Джамаль Хашоггі був убитий і розчленований групою саудівських оперативників в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня 2018 року. Ер-Ріяд спочатку заперечував вбивство, але майже через три тижні після зникнення журналіста нарешті визнав, що Хашоггі був убитий навмисно, але заперечував будь-яку причетність королівської сім'ї.

У цьому інциденті були звинувачені чиновники нижчого рівня, в тому числі п'ять осіб, яким тепер загрожує смертна кара. Анкара назвала цю заяву незадовільною і зажадала від Ер-Ріяда справжньої співпраці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування