Ліга Чемпіонів: "Порту" вибиває "Ювентус", "Боруссія" пройшла "Севілью"

Вівторок, 9 березня 2021, 23:47
Ліга Чемпіонів: Порту вибиває Ювентус, Боруссія пройшла Севілью

Португальський "Порту" пробився до чвертьфіналу Ліги Чемпіонів.

Поєдинок пройшов у Турині у вівторок 9 березня.

Після перемоги в Порту з рахунком 2:1, португальці в Турині поступилися 2:3, але за рахунок більшої кількості голів на чужому полі далі йде "Порту".

Стартові 45-ть хвилин обидві команди видали з чималою кількістю моментів. Спочатку удар головою Кріштіану Роналду з метрів шести відбив воротар "Порту" Август Марчесін. Войцеху Щесни у першому таймі довелося більше попрацювати, і на його рахунку кілька сейвів. Втім на 18-й хвилині "Порту" виходить вперед. Щесни з пенальті пробив Серджіу Олівейру - 0:1.

Другий тайм вже був за "Юве" і став бенефісом Федеріко К`єзи. На 48-й хвилині форвард туринців класно пробив у верхній кут воріт "Порту", зрівнявши рахунок - 1:1. На 54-й хвилині "Порту" залишається у меншості. За друге попередження був вилучений Таремі. За три хвилини К`єза пробиває в штангу воріт. На 63-й хвилині К`єза не схибив, пробивши ударом головою під поперечку воріт - 2:1.

У "Юве" небезпечні удар знову були від К`єзи та Роналду. "Порту" навіть у меншості мав шанс на позитивний рахунок. Перший удар Марега відбив Щесни, а ще одна спроба гравця "Порту" була повз ворота.

Ще в основний час міг все вирішити Куадрадо, але після його удару м`яч влучає у поперчку воріт "Порту".

Перша додаткова 15-хвилинка завершилася без забитих м`ячів. На 115-й хвилині "Порту" зрівнює рахунок в грі. Серджіо Олівейра пробив низом зі штрафного і м`яч від руки Щесни влучає в штангу та залітає у ворота - 2:2. За дві хвилини інтрига поновлюється. Спочатку удар Роналду відбиває Марчесін. Після подачі кутового Адрієн Рабьо ударом головою виводить "Юве" вперед - 3:2. На четвертий гол "Стара синьйора" не награла і залишає турнір. 

Ще одним чвертьфіналістом Ліги Чемпіонів стала дортмундська "Боруссія". Після перемоги на виїзді з рахунком 3:2 німецька команда в Дортмунді зіграла унічию 2:2 із іспанською "Севільєю".

У першому таймі матчу-відповідь "Севілья" була гостріше в атаці, але забила саме "Боруссія". На 35-й хвилині Ерлінг Голанд відкрив рахунок в грі, пробивши повз воротаря після ідеального пасу Марко Ройса - 1:0.

На старті другого тайму Голанд робить дубль, але турецький суддя Джюнейт Чакир скасовує гол і призначає пенальті у ворота іспанців. З 11-ти метрів Голанд не зумів пробити воротаря "Севільї". Але і на цьому не все. Рефері призначає перебити 11-метровий удар. З другої спроби Голанд вже був влучний і забиває свій десятий гол в нинішньому розіграші Ліги Чемпіонів.

На 68-й хвилині "Севілья" один гол відквитала. З пенальті був влучним Ен-Несірі - 2:1. У завершальні хвилини "Боруссія" мала нагоди збільшити рахунок, але іспанців виручив пару разів їх голкіпер. Вже на шостій доданій хвилині Ен-Несірі ударом головою робить рахунок 2:2, але на більше в іспанців вже не вистачило часу.

Микола Аврамчук для УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування