МОЗ придбало більше 6,5 млн тестів на антиген коронавірусу – Ляшко

Четвер, 11 березня 2021, 06:48
МОЗ придбало більше 6,5 млн тестів на антиген коронавірусу – Ляшко

Міністерство охорони здоров’я закупило понад 6,5 млн експрес-тестів на антиген коронавірусу.

Джерело: заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко у коментарі для "Укрінформ"

Деталі: Так, 4,3 мільйона тесті відправили у регіони до комунальних закладів охорони здоров’я, які попередньо діагностують COVID-19. 

Також 1,8 мільйона тестів мають поставити у заклади охорони здоров’я незалежно від форми власності та для фізичних осіб-підприємців, в яких є ліцензія на медичну практику, мають контракти з Національною службою здоров'я за програмою медичних гарантій та проводять діагностику коронавірусної хвороби.

Найближчим часом, за словами Ляшка, очікується поставка 358 тисяч експрес-тестів для пунктів тестування у КПВВ на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. 

Також частину тестів розподілять між закладами, які перебувають у "червоних" областях та тих, що підпорядковуються МОЗ.

Довідково: Тест на антиген береться так само як із ПЛР-тест. Водночас він дозволяє швидше визначити, чи є сам збудник хвороби в організмі швидше.

Нагадаємо:

  • За добу 9 березня в Україні виявили 6 377 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, госпіталізували 1 904 особи, померли 219 осіб, одужали 5 687 осіб.
  • Зараз на COVID хворіють 184 099 жителів України.
  •  За майже рік пандемії в Україні коронавірус виявили в 1 416 438 осіб, із них 1 204 916 осіб одужали, 27 423 людини померли. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування