Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

8 цивільних людей загинули з серпня до січня через міни на Донбасі – ООН

Четвер, 11 березня 2021, 10:47
8 цивільних людей загинули з серпня до січня через міни на Донбасі – ООН

Вісім цивільних людей загинули в період із 1 серпня 2020 року до 31 січня 2021 року внаслідок мін на Донбасі, йдеться в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Джерело: голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер на брифінгу в Києві, "Радіо Свобода

Пряма мова Богнер: "ВКПЛ (Всеукраїнська комісія з прав людини – ред.) стурбоване постійною великою кількістю жертв серед цивільного населення, у тому числі дітей, які виникають через вибухи мін і вибухонебезпечних залишків війни. 

За звітний період 8 людей загинули і ще 28 отримали поранення. Дві інші цивільні, включно з дівчинкою, отримали поранення в результаті ДТП за участі військового автомобіля".

Деталі: Голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні розповіла, що після того, як 27 липня 2020 року набула чинності угода про посилення режиму припинення вогню, управління Верховного комісара ООН відзначило значне поліпшення безпекової ситуації порівняно з попереднім звітним періодом (з 1 лютого до 31 липня 2020 року).

Внаслідок активних бойових дій були поранені три цивільні особи, жодна людина не загинула.

Всеукраїнська комісія з прав людини зареєструвала 4 атаки на цивільні об’єкти, жодна з яких не призвела до пошкоджень. Для порівняння Богнер нагадала: за попередні шість місяців було зафіксовано 62 такі випадки.

В ООН закликають сторони конфлікту продовжувати дотримуватися режиму припинення вогню і повністю дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...