ВАКС скасував постанову НАБУ про зупинку розслідування у справі Януковича

Четвер, 11 березня 2021, 15:00
ВАКС скасував постанову НАБУ про зупинку розслідування у справі Януковича

Вищий антикорупційний суд скасував постанову детектива про зупинення досудового розслідування у справі щодо експрезидента України Віктора Януковича.

Джерело: пресслужба ВАКС

Деталі: Зазначається, що рішення слідча суддя Вищого антикорупційного суду винесла 9 березня.

Суд задовольнив скаргу захисника Януковича і скасував постанову детектива про зупинення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього президента.

Згідно з номером справи, йдеться про розслідування за фактом заволодіння державними коштами на загальну суму 220 млн. грн під час побудови виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення.

Слідчий суддя дійшла висновку, що із змісту оскаржуваної постанови неможливо встановити мотиви слідства для необхідності звернутися із запитом про міжнародну правову допомогу у кримінальному провадженні.

Вказано, що детектив у судовому засіданні не надав жодних документів, з яких можна встановити, на виконання яких саме процесуальних дій спрямований запит у межах міжнародного співробітництва.

Відтак, у слідча суддя не змогла встановити, які саме обставини має намір підтвердити або спростувати орган досудового розслідування і яким чином вони співвідносяться з обставинами кримінального правопорушення, у вчиненні якого підозрюється колишній президент України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...