Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кількість українців з дійсними посвідками на проживання у Польщі перевищила 250 тисяч

П'ятниця, 12 березня 2021, 09:58
Кількість українців з дійсними посвідками на проживання у Польщі перевищила 250 тисяч
Фото з Twitter ЄП

Кількість громадян України, які мають дійсні посвідки на проживання в Польщі, перевищила 250 тисяч.

Про це заявив речник польського Управління у справах іноземців Якуб Дудзяк, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

Дані Управління у справах іноземців показують, що громадяни України перебувають у Польщі здебільшого на короткий термін на основі безвізового режиму або на підставі віз.

"Однак дедалі більше із них хочуть залишатися в країні на триваліший період. Про це свідчить зростаюча кількість заяв на отримання дозволу на проживання та група людей, які вже мають такі документи", – сказав Дудзяк.

Він додав, що приблизно 80% громадян України мають дозвіл на тимчасове проживання, який може діяти максимум три роки. "Переважна більшість із них видаються у зв'язку з прийняттям на роботу – це приблизно 73% випадків. Наступними найпоширенішими цілями перебування в Польщі є сімейні питання – приблизно 12% та освіта – приблизно 5%", – повідомив представник Управління у справах іноземців.

Громадяни України зосереджені у воєводствах із великими містами. Найпопулярнішими воєводствами є: Мазовецьке – 52 тисячі людей, Малопольське – 31 тис. і Великопольське – 29 тис.

За даними Управління, з понад 250 тисяч громадян України з дійсними картами перебування, приблизно 61% – це люди у віці 18 - 40 років. Діти та підлітки віком до 18 років становлять приблизно 12%, а люди за 40 років – приблизно 27%.

Управління наголошує, що наведені вище дані не включають осіб, які тимчасово перебувають у Польщі на основі безвізу або на підставі віз. Вони також не включають тих, у кого дозволи на тимчасове проживання, термін дії яких тимчасово продовжений через введення стану епідемії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування