Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський створив Консультативну раду для забезпечення прав захисників України

П'ятниця, 12 березня 2021, 13:19
Зеленський створив Консультативну раду для забезпечення прав захисників України
Фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський утворив Консультативну раду з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України.

Джерело: сайт Офісу президента з посиланням на указ № 93/2021 від 12 березня

Дослівно: "Рішення про створення цього дорадчого органу було ухвалено Володимиром Зеленським з урахуванням соціального напруження та запиту суспільства на доступ до справедливості й об’єктивного розгляду кримінальних проваджень і судових рішень у справах захисників України".

Деталі: Повідомляється, що такий орган просили створити правозахисники і депутати Верховної Ради.

За словами голови Консультативної ради Альони Вербицької, Консультативна рада при Офісі президента створюється для відстоювання прав людей, які захищали нашу державу. Йдеться, зокрема, про добровольців, "сотні з яких стали жертвами недосконалого українського законодавства і були засуджені за військові злочини за законами мирного часу".  

Вербицька додала, що у таких справах є обставини, які потребують додаткового аналізу, глибшого вивчення, і саме для цього створюється Консультативна рада.

До складу нового органу входитимуть нардепи, представники органів виконавчої влади, оборонних відомств, правозахисники та громадські діячі.

Також буде можливість залучати урядові та неурядові організації, зокрема міжнародні, для отримання допомоги та консультацій.

Вербицька очікує, що робота Ради допоможе налагодити комунікацію громадянського суспільства з низкою державних органів влади. А це позначиться на результативності та ефективності, "адже всі питання розглядатимуться та обговорюватимуться за одним столом, а не через численні письмові запити та довгоочікувані відповіді, як це відбувалося раніше".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування