Шмигаль у Берліні побачить Меркель по відеозв'язку, але їде туди не лише для цього

П'ятниця, 12 березня 2021, 19:10

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль їде до Німеччини з робочим візитом, в рамках якого відвідає Берлін, а також Дюссельдорф.

Про це в коментарі "Європейській правді" сказала прессекретар глави уряду Ольга Куришко.

За її словами, візит відбудеться 18-19 березня.

В уряді стверджують, що програмою передбачено "щонайменше 10 робочих зустрічей Шмигаля з провідними німецькими посадовцями та політиками".  "Серед тем, що будуть обговорюватись: економічна співпраця, співробітництво у сфері оборони, спільні проєкти у галузі енергетики (трансформація вугільних регіонів), співпраця у галузі екології, залучення інвестицій", - розповіла Куришко.

За даними джерел "ЄП", плануються, зокрема, зустрічі з представниками керівництва партії Ангели Меркель.

Цікава деталь, що Шмигаль у Берліні особисто візьме участь в Українсько-німецькому економічному онлайн-форумі, при чому усі інші учасники, як німецькі, так і українські, відвідають подію онлайн, про це йдеться у вже поширеному анонсі заходу. 

Дистанційно, тобто по відеозв'язку у відкритті заходу братиме участь і канцлерка Німеччини Ангела Меркель, попри те, що вона також перебуває у Берліні, анонсував у п’ятницю її речник. В уряді не уточнюють, чи запланована інша зустріч чи спілкування Меркель з прем’єром Шмигалем, поза програмою форуму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування