В Італії запроваджують локдаун до початку квітня

Неділя, 14 березня 2021, 23:58
В Італії запроваджують локдаун до початку квітня

В Італії через стрімке збільшення нових випадків коронавірусу майже по всій країні з 15 березня до 6 квітня діятимуть жорсткі карантинні обмеження.

Джерело: DW

Деталі: З 15 березня у значній частині Італії запроваджують третій локдаун, який діятиме до 6 квітня. Регіони із показником нових випадків зараження понад 250 на 100 тисяч населення за сім днів будуть віднесені до найризикованішої "червоної" зони. На даний момент це стосуватиметься приблизно трьох чвертей території країни включно з Римом та Міланом.

У цих регіонах не працюватимуть школи, університети, кафе та ресторани. Зупинять продаж усіх товарів не щоденного попиту, а свободу пересування в регіонах суворо обмежать. Люди зможуть залишати свої помешкання лише для поїздки на роботу або за нагальної потреби. Перед початком локадуну на вихідних поліції в Римі та Мілані довелося розганяти великі натовпи.

Тим часом у Південному Тиролі поступово знімають карантинні обмеження. З понеділка діти у всій провінції зможуть знову відвідувати дитячі садки та початкові школи, відкриються перукарні та косметичні салони. Роботу закладів торгівлі планують дозволити за тиждень.

Водночас, уряд також має намір прискорити вакцинацію. Планується, що до вересня щеплення отримають 80% населення країни. Для цього щоденно доведеться вакцинувати щонайменше 500 тисяч людей, що втричі більше, ніж зараз (170 тисяч).

Влада розраховує на покращення епідеміологічної ситуації у країні у другій половині весни. Цього прагнуть досягти шляхом суворіших карантинних обмежень та збільшення числа вакцинованих людей, заявив міністр охорони здоров'я країни Роберто Сперанца.

Передісторія:

  • Наприкінці лютого італійський уряд посилив обмежувальні заходи в п'яти регіонах країни через збільшення кількості інфікованих коронавірусом.
  • За повідомленням ЗМІ, Італія введе загальнонаціональний локдаун на Великдень.
  • У Європі лідерами антирейтингу за кількістю нових випадків COVID-19 станом на 14 березня були Італія, Франція, Польща, Чехія та Україна. У відповідному світовому антирейтингу наша країна наразі на 9-му місці.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News