Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ватикан заборонив своїм священникам благословляти одностатеві шлюби

Понеділок, 15 березня 2021, 21:39
Ватикан заборонив своїм священникам благословляти одностатеві шлюби

Католицьким священникам не дозволяється благословляти гомосексуальні пари, які просять будь-якого релігійного визнання їх союзу

Джерело: Vatican news

Деталі: Конгрегація доктрини віри у Ватикані відзначає, що у церкви немає влади благословляти одностатеві союзи, тому такі благословення не можуть "вважатися законними".

Це рішення, підписане в тому числі Папою Франциском, є відповіддю на численні запити щодо законності таких благословень. У ньому підкреслюється, що шлюб церква визначає як союз між чоловіком і жінкою.

Конгрес пояснює, що церква благословляє гомосексуальних людей, але не їх союзи, які "не є частиною Божого плану". Ватикан підкреслює, що до гомосексуалів слід ставитися з повагою і розумінням.

Рішення про незаконність благословення одностатевих союзів є не формою дискримінації, а лише нагадуванням про природу таїнства шлюбу, як його розуміє церква.

Нагадаємо: Документальний фільм "Франческо", прем'єра якого відбулася на римському кінофестивалі 21 жовтня 2020 року, викликав бурхливу реакцію через слова Папи, який сказав, що гомосексуальні люди мають право бути в сім'ї і що необхідні закони про цивільний союз для одностатевих пар.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування