Рада може зібратися на позачергове засідання – "слуга народу"

Середа, 17 березня 2021, 10:05
Рада може зібратися на позачергове засідання – слуга народу
Фото з сайту ВР

Фракція "Слуга народу" не виключає проведення позачергового пленарного засідання для розгляду важливих питань порядку денного, які заблоковані голосуванням за поправки до земельного законопроєкту.

Джерело: "Інтерфакс-Україна

Пряма мова заступника голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Роксолани Підласої: "Є варіант продовжити розгляд земельного законопроєкту, але при цьому скликати позачергове засідання після пленарного в будь-який день, щоб проголосувати найбільш важливі законопроєкти, які стоять в порядку денному".

Деталі: Вона назвала "абсолютно неконструктивною поведінку опозиції" у зв'язку з подачею понад 3 тисячі поправок до законопроєкту про передачу землі в громади (№ 2194), оскільки через це розгляд інших питань в парламенті може бути заблокований на кілька тижнів.

Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, "слуга народу" Данило Гетманцев сподівається, що відбудеться зустріч голів фракцій, і зніметься питання, пов'язане з поправками.

Лідер фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що спікер Ради Дмитро Разумков зможе провести нараду з лідерами фракцій тільки під час перерви пленарного засідання в середу.
 
Він також вважає, що колеги не мають наміру відмовлятися від своїх поправок до законопроєкту, і це їхнє право.

Железняк додав, що у двох "земельних законопроєктах" є 3 700 поправок. 16 березня нардепи розглянули 160 поправок до законопроєкту №2194 щодо внесення змін до Земельного кодексу та інших законодавчих актів, що стосуються удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин.

За словами нардепа від "Слуги народу" Павла Фролова, з такими темпами розгляду на голосування в цілому за законопроєкт №2194 парламент вийде тільки в травні. А законопроєкт про земельні аукціони, до якого подано більше ніж 800 поправок, Верховна Рада зможе розглянути лише на початку червня.

Згідно з даними комітету з питань аграрної та земельної політики, під час підготовки законопроєкту №2194 до другого і повторного другого читання надійшло 3 128 пропозицій і поправок.

Наразі парламентарі вже розглянули 215 поправок до Земельного кодексу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування