Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ накрила в Києві "липових" брокерів, які виманювали гроші у громадян ЄС

Четвер, 18 березня 2021, 11:09
СБУ накрила в Києві липових брокерів, які виманювали гроші у громадян ЄС

Співробітники Служби безпеки України заблокували діяльність нелегальних "call-центрів" у Києві.

Джерело: СБУ

Деталі: За даними спецслужби, група українців та громадян іноземних держав організували у Києві протиправну схему. Видаючи себе за "відомі брокерські компанії", зловмисники виманювали у громадян ЄС та СНД гроші – щоб "клієнти заробили на біржі".

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники телефонували громадянам ЄС та СНД від імені "відомих" брокерських компаній і пропонували заробити на торгівлі валютою та криптовалютою, цінними паперами, золотом та нафтою.

Ділки "гарантували" клієнтам отримання надприбутків у короткі терміни. Після отримання значної суми грошей, привласнювали кошти і блокували вкладника.

Також учасники угруповання, використовуючи контактні бази осіб, щодо яких раніше вели аналогічні шахрайські дії, пропонували вкладникам за "комісію" повернути втрачені інвестиції. Отримавши кошти, ділки відразу переривали зв’язок з клієнтом.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання організаторів та учасників угруповання і розташування "call-центрів". У ході слідчих дій було вилучено: понад 2 млн грн отриманих злочинним шляхом, серверне обладнання, флеш-носії, документальні матеріали, що підтверджують протиправну діяльність.

Зазначається, що наразі слідчі дії тривають для притягнення до відповідальності всіх організаторів оборудки.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування